Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΠΑΝΕΚΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Η εκδήλωση του Μικρού Σερίφη στο Hard Rock Cafe


Η κα Ειρήνη Χαζάπη, ο Παναγιώτης Πλαφουτζής και ο Λευτέρης Ταρλαντέζος σε δύο στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολυαναμενόμενη, για τους φίλους του Μικρού Σερίφη, εκδήλωση για την παρουσίαση του καινούριου τεύχους, αριθμ. 1469. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη παρά του ότι ήταν μια καθημερινή μέρα της εβδομάδας.

Φτάνοντας ο επισκέπτης στην είσοδο του καταστήματος, έβλεπε τις στημένες αφίσες που ενημέρωναν το κοινό για την εκδήλωση που γινόταν στον πρώτο όροφο (Nirvan Lounge).

Σε μια πανέμορφη αίθουσα είχαν στηθεί βιτρίνες και το κοινό μπορούσε να δει παλιά συλλεκτικά τεύχη των περιοδικών Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάου-μπόυ, Μικρός Αρχηγός κ.α. Όλα ήταν διακοσμημένα με γουέστερν μινιατούρες και παιχνίδια, προερχόμενα από την τεράστια συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Η παρουσία του Club Φίλων Μικρού Σερίφη ήταν έντονη, με έκθεση όλων των τευχών του περιοδικού που εκδίδει αλλά και με ξεχωριστό χώρο για γνωριμία και εγγραφές νέων μελών.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη

Με όλα αυτά δεν ήταν δυνατό ο επισκέπτης να μην μπει γρήγορα στο κλίμα της εκδήλωσης και να μην μεταφερθεί νοερά στις ερήμους της Άγριας Δύσης! Όταν μάλιστα άρχισαν να πέφτουν και τα βίντεο, τότε οι περισσότεροι πήραν τις θέσεις τους για να τα απολαύσουν καλύτερα. Παρακολούθησαν, έτσι, αποσπάσματα από παλαιότερες συνεντεύξεις του Πότη Στρατίκη, από ντοκυμανταίρ με θέμα τον Μικρό Σερίφη και τα άλλα περιοδικά της περιόδου αλλά και κομμάτια από την τηλεοπτική σειρά «Οι Απαράδεκτοι», στην οποία οι πρωταγωνιστές Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος και Βλάσης Μπονάτσος μεταμορφώνονται σε Τζιμ Άνταμς, Ντιάνα, Πεπίτο και Τσιπιρίπο!
Παράλληλα, στις οθόνες εναλλάσσονταν εξώφυλλα και σκίτσα με σκηνές δράσης από το ιστορικό περιοδικό.

Όσοι ήθελαν να αγοράσουν το νέο τεύχος, είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα!

Η συγκινητικότερη στιγμή, ίσως, της εκδήλωσης ήρθε όταν ο ίδιος ο Πότης Στρατίκης σηκώθηκε και πήρε τον λόγο. Απλός και λιτός όπως πάντα, δεν θέλησε να μακρηγορήσει. Τα λόγια που είπε, όμως, τους άγγιξαν όλους.

Παραθέτουμε ένα απόσμασμα αυτών:

«Δεν ήταν κανένα λογοτεχνικό αριστούργημα ο Μικρός Σερίφης… Ήταν ένα ανάγνωσμα για τα παιδιά, που δίδασκε με πλάγιο και εύπεπτο τρόπο, που ψυχαγωγούσε με σελίδες γεμάτες δράση, μυστήριο και αγωνία…

Οι ιστορίες διαδραματίζονταν σε ένα σκληρό φόντο, γι’ αυτό το γράψιμό μου ήθελα να είναι απαλό, τρυφερό και με κάποια αδιόριστη χροιά μελαγχολίας, η οποία απεικόνιζε την δική μου ιδιοσυγκρασία.

Αυτοί οι φανταστικοί ήρωες μπήκαν για τα καλά στη ζωή μου, έγιναν παιδιά μου –φανταστικά και υπάκουα παιδιά μου- και τ’ αγάπησα πολύ και τ’ αγαπώ ακόμα, πιστέψτε με!

Όμως, κάτι χρωστάω σ’ αυτούς τους τέσσερις μικρούς ήρωες του Φαρ-Ουέστ αλλά και στους χιλιάδες των αναγνωστών τους… Τους χρωστάω ένα τέλος. Κάποτε, θα πρέπει να σταματήσουν την περιπλάνησή τους στην Άγρια Δύση… Κι αυτό θα γίνει στο τελευταίο τεύχος του Μικρού Σερίφη. Ένα τεύχος που το έχω ήδη γράψει…».

Όλοι ακούνε με προσοχή τα λόγια του κου Στρατίκη
Ο δημιουργός του αγαπημένου μας περιοδικού καταχειροκροτήθηκε, ενώ του απονεμήθηκαν και δύο τιμητικές πλακέτες από το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. και από τους αναγνώστες του περιοδικού.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν ο επικεφαλής του Club Φίλων Μικρού Σερίφη, Παναγιώτης Πλαφουτζής και ο συγγραφέας και ερευνητής του χώρου των κόμικς, Λευτέρης Ταρλαντέζος. Ο πρώτος έκανε μια μικρή αναδρομή στην εκδοτική πορεία του Μικρού Σερίφη και της Θρυλικής Τετράδας των ηρώων του, ενώ προσδιόρισε και τους στόχους του Club για το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο δεύτερος μίλησε για την ιστορία των κόμικς στην χώρα μας και έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να μάθει άγνωστες λεπτομέρειες των ελληνικών εκδόσεων. Και οι δυο χειροκροτήθηκαν θερμά.
Στο τέλος έγιναν κάποιες κληρώσεις, ενώ μίλησαν και κάποιοι από το κοινό. Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια ενός από τους παρευρισκομένους, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινωνικά μηνύματα τα οποία περνούσαν στα παιδιά οι ιστορίες του Μικρού Σερίφη. Οι νεαροί αναγνώστες του τότε επηρεάζονταν θετικά από τον αγώνα των πρωταγωνιστών για την επιβολή του νόμου και της δικαιοσύνης. Τρανταχτό παράδειγμα ο ίδιος, ο οποίος με αυτές τις επιρροές έφτασε να γίνει εισαγγελέας…

Φεύγοντας από την εκδήλωση, όλοι πήραν μαζί τους το καινούριο τεύχος. Κάποιοι ένα αντίτυπο, κάποιοι άλλοι περισσότερα, για τη συλλογή τους ή για φίλους. Ανάμεσά τους και οι περισσότερο τυχεροί που είδαν να τους υπογράφει το αντίτυπό τους ο κος Πότης Στρατίκης!

Πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία και έμειναν στο Hard Rock Cafe για ένα ποτό ή για ένα western menu, φτιαγμένο ειδικά για την εκδήλωση...

Σε κάθε περίπτωση, η βραδιά ήταν πολύ όμορφη και σίγουρα όσοι παρευρέθηκαν θα την θυμούνται για πολύ καιρό…

2012

ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

1962-2012

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ
Αυτό το άρθρο προέρχεται από το: ...
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ Club Φίλων ...
http://mikrosserifis.blogspot.com/search?updated-max=2012-04-01T07:36:00-07:00&max-results=20&start=160&by-date=false#ixzz233AqlA00

CLUB ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: