Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Ο Πούτιν κάλεσε τον ρωσικό στρατό και το ναυτικό να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο!


Στις2/21/2014 10:07:00 μ.μ.





Δηλώσεις με σαφές νόημα και περιεχόμενο, πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετέχοντας σε τελετή των του στρατού στην Μόσχα.

«Η ικανότητα μάχης του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας στις σύγχρονες συνθήκες, για αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της «υπεράσπισης της Πατρίδας», στο Κρεμλίνο, αναφέρει.

«Η Ρωσία είναι ένα δημοκρατικό και φιλειρηνικό έθνος είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι τα επίμαχα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα», δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Σημείωσε ο ίδιος ότι, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτή τη θέση της η Ρωσία «κατάφερε» να σταματήσει πολλά δραματικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων γύρω από τη Συρία».

«Ωστόσο, στο σύγχρονο κόσμο η χώρα εξακολουθεί να είναι ανήσυχη, για την επέκταση των διαστημικών κινδύνων(!) και των πιθανών συγκρούσεων», δήλωσε ο Πούτιν.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα πρέπει απλώς (οι ΕΔ) να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο, για την προστασία της Ρωσίας και των πολιτών της, έτσι ώστε η ικανότητα μάχης του στρατού και του ναυτικού μας να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής μας ασφάλειας», κατέληξε ο Β.Πούτιν.

Σχόλιο: Η κατάσταση στην Ουκρανίας βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση, του δυτικού τύπου.

Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 75, και οι ταραχές δείχνουν πλέον ανεξέλεγκτες. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αινιγματική παραμένει η στάση της Ρωσίας που έχει άμεσα συμφέροντα στην χώρα αυτή, αλλά και η στάση των ΗΠΑ.

Η κλήση του Ρώσου Πρόεδρου, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο», μπορεί να έχει «αποστολέα» την δύση, αλλά περιπλέκει άκρως επικίνδυνο το γεωστρατηγικό γίγνεσθαι στην ευρύτερη περιοχή.

Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και να βρεθεί η αρμόζουσα ειρηνική λύση και να μην «αυτοκτονήσει» η Ευρώπη συμμετέχοντας σε μια πιθανή μεγάλη σύγκρουση με απροσδιόριστες συνέπειες.

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

ΠΗΓΗ

Τέλος η συμφωνία της Γιάλτας για τον Πούτιν

Στις2/19/2014 10:00:00 μ.μ.





ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ...

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΨΥΧΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ:

Ο Γ'Π'Π' ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ, Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ, Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ...

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ...

Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΤΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΩΜΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!

polemiko-imerologio



Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε η Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας!!!

Στις2/22/2014 09:14:00 μ.μ.





Ενα νέο κράτος δείχνει να γεννιέται μέσα από τις φλόγες της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς παρέμβασης της τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ) στην Ουκρανία και βέβαια των "άτσαλων" χειρισμών του προέδρου της Ουκρανίας Β.Γιανουκόβιτς.

Ήδη έχει αρχίσει να μοιράζεται οπλισμός στις ρωσόφωνες περιοχές από τους περιφερειάρχες και μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της απόσχισης συγκλονίζουν το Χάρκοβο, την Σεβαστούπολη κλπ.

Την ίδια στιγμή ολόκληρη η Νότια Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να προστατευθούν κατ'αρχήν τα ρωσικά συμφέροντα που απορρέουν από τις συνθήκες παραχώρησης των βάσεων στην Κριμαία και κατά δεύτερον των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας που υπολογίζονται στο 45% του συνολικού πλξθυσμού της Ουκρανίας

Η στρατιωτική διοίκηση δημιουργήθηκε μόλις το 2010, μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, ακριβώς για να "χειρίζεται" τέτοιες καταστάσεις. Περιλαμβάνει την περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τον Στόλο της Κασπίας.

Ήδη ο διοικητής της Περιοχής Aleksandr Galkin, εξέδωσε διαταγή κινητοποίησης των τριών ταξιαρχιών Spetznaz (100η, 10η, και 22η), καθώς και των δύο αερομεταφερόμενων μονάδων που έχει στην διάθεσή του, την 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών που εδρεύει στο Νοβοροσίσκ και η 56η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία στο Καμισίν) προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα πέντε ωρών

Σε ανάκληση των αδειών προχώρησε και η Αεροπορία της Ρωσίας στην περιοχή ευθύνης της 4ης Αεροπορικής Διοίκησης, ενώ αναφέρονται μετασταθμεύσεις μαχητικών Su-30 στα αεροδρόμια της περιοχής του Ροστόβ.

Η κινητοποίηση θεωρείται προληπτική σε περίπτωση που ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες θελήσουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις παρακτικά αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!!: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

Στις2/23/2014 11:41:00 μ.μ.





Ενας πράκτορας της CIA φέρεται να έχει συλληφθεί στην Ουκρανία, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Το ειδικό τμήμα δραστηριοτήτων (SAD) είναι τμήμα στην εθνική μυστική υπηρεσία της Ηνωμένης Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) (NCS), υπεύθυνη για τις μυστικές επιχειρήσεις γνωστές ως «ειδικές δραστηριότητες».

Μέσα στο SAD υπάρχουν δύο χωριστές ομάδες, SAD/SOG για τις τακτικές παραστρατιωτικές διαδικασίες και SAD/PAG για τη συγκεκαλυμμένη πολιτική δράση.

Η ομάδα ειδικών αποστολών (SOG) είναι το τμήμα μέσα στη SAD που είναι υπεύθυνο για τις πράξεις που περιλαμβάνουν τη συλλογή πληροφοριών σε εχθρικές χώρες και περιοχές, και όλο τον υψηλό στρατιωτικό κίνδυνο ή τις επιχειρήσεις αντικατασκοπίας με τους οποίους η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνδεθεί ανοικτά.

Ως εκ τούτου, τα μέλη της μονάδας (που ονομάζεται παραστρατιωτικοί Αξιωματικοί και Εξειδικευμένων Δεξιοτήτων Αξιωματικοί) συνήθως δεν φέρουν οποιαδήποτε αντικείμενα ή ρούχα (δηλαδή, στρατιωτικές στολές) που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.



http://www.katohika.gr/2014/02/eixate-kamia-amfivolia-idou-poioi-kryvontai-piso-apo-ta-tragika-gegonota-stin-oukrania.html



Έκκληση από Ουκρανό Ραβίνο προς τους Εβραίους του Κίεβου, να εγκαταλείψουν την πόλη

Στις2/22/2014 10:33:00 μ.μ.





Η Εβραική κοινότητα, φοβούμενη τη βία κατά των Εβραίων της Ουκρανίας, ζητά βοήθεια από το Ισραήλ, σχετικά με την ασφάλεια της κοινότητας.

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Ουκρανός ραβίνος Moshe Reuven Azman , κάλεσε τους Εβραίους του Κιέβου για να εγκαταλείψουν την πόλη ή ακόμη και τη χώρα αν είναι δυνατόν,

φοβούμενοι ότι οι Εβραίοι της πόλης θα είναι θύματα στο χάος. Προσθέτει ''Δεν θέλω να προδικάσω το τελικό αποτέλεσμα , αλλά υπάρχουν συνεχείς προειδοποιήσεις σχετικά με προθέσεις να επιτεθούν σε εβραϊκά ιδρύματα .’’

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας τα σχολεία της εβραϊκής κοινότητας είναι κλειστά. Ο ραβίνος Azman μετέφερε από την Ισραηλινή πρεσβεία ότι τα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας θα πρέπει να αποφύγουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους .

Σχετικά με τον Πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, πηγές λένε ότι παρόλο που το σπίτι του είναι άδειο και χωρίς προστασία, και τα γραφεία του Κιέβου είναι στα χέρια των διαδηλωτών, ο ίδιος είναι ακόμη στην Ουκρανία.

Το Κίεβο είναι στα χέρια των νεοναζιστών. Όπως αναφέρει και ο Seumas Milne της Guardian ''... αυτοί που συρρέουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, δεν ενδιαφέρονται και πολύ για την δημοκρατία και τους θεσμούς της, καθώς στον σκληρό πυρήνα των διαδηλωτών δρουν ακροδεξιοί εθνικιστές''



Φωτογραφία σήμερα: Διαδηλωτές φρουρούν μπροστά από το προεδρικό διοικητικό κτίριο στο κέντρο του Κιέβου

Πηγή



Αγαπητοί φίλοι



άποψή μου είναι ότι η κρίση στην Ουκρανία, θα αρχίσει ενα μεγάλο γενικό πόλεμο.

Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιτρέψει η Ρωσία να χαθεί η Ουκρανία από την αγκαλιά της.

Οι λόγοι είναι προφανείς:

οι μισοί Ουκρανοί είναι Ρώσσοι,

η Κριμαία όπου ελιμενίζεται ο ρωσσικός στόλος της μεσογείου ανήκει στην ουκρανία,

εάν χαθεί η Ουκρανία ο Πούτιν θα πέσει, ή μόνος του ή από επανάσταση.



Ανανεώστε φίλοι μου τις προμήθειες τροφίμων καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά

Ο Πατρο Κοσμάς έλεγε ότι εάν ο μεγάλος πόλεμος αρχίσει από πάνω, πολλά θα πάθουμε,

δεν άρχισε από τη Συρία, ενδέχεται να αρχίσει από την Ουκρανία.



Ο Μεγαλοδύναμος να μας οδηγήσει όπου Αυτός νομίζει.



καλημέρα Νίκος



Δεν υπάρχουν σχόλια: