Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 30.08.2012

"Πράσινο φως" για τη συσκευή που θα εντοπίζει που είμαστε κάθε στιγμή



Η είδηση που ακολουθεί μας ήρθε από πολλούς από εσάς στο mail μας σήμερα (opougis@hotmail.com). Είναι είδηση που προκαλεί τουλάχιστον ανησυχία. Διαβάστε και κάποια σχόλια αμέσως μετά την είδηση.

Η είδηση, που αναρτήθηκε στο newsit.gr στις 12 Αυγούστου 2012, έχει ως εξής:

Υπό όρους και προϋποθέσεις, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έδωσε το «πράσινο φως» με την υπ΄αριθμόν 112/2012 απόφασή της για τη χρήση συσκευών γεωεντοπισμού, μέσω συνδρομής, σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ανήλικους.

Την άδεια της Αρχής ζήτησαν δύο εταιρείες παροχής τέτοιων υπηρεσιών 24ωρης παρακολούθησης μέσω ειδικού κέντρου, με την καταβολή συνδρομής.

Οι συσκευές αυτές απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα υγείας, άτομα επιφορτισμένα με το καθήκον της φροντίδας εκείνων που έχουν τέτοια προβλήματα υγείας, καθώς και τους γονείς ανηλίκων. Συνοπτικά, οι υπηρεσίες επιτρέπουν στον «συνδρομητή» να λαμβάνει γνώση της γεωγραφικής θέσης αυτού που φοράει την εν λόγω συσκευή, η οποία είναι μικρού μεγέθους, μπορεί να έχει μορφή κουτιού ή ρολογιού, περιλαμβάνει κύκλωμα κινητής τηλεφωνίας (GSM), σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS) και κουμπί πανικού.

Όπως επισημαίνει η Αρχή στο σκεπτικό της, στην περίπτωση των συσκευών γεωεντοπισμού: «σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των φερόντων, είναι η ατομική τους ασφάλεια και η παροχή υπηρεσιών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Η επεξεργασία δεδομένων περιλαμβάνει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του φέροντα, όπως δεδομένα γεωεντοπισμού, «δημογραφικά» δεδομένα αλλά και ευαίσθητα δεδομένα».

Ωστόσο, τονίζει η Αρχή στην απόφασή της, στην περίπτωση που ο φέρων τη συσκευή γεωεντοπισμού και ο συνδρομητής, είναι διαφορετικά πρόσωπα, «τότε θα πρέπει ο φέρων να έχει προηγουμένως ενημερωθεί και συγκατατεθεί ως προς την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να υπάρχει η έγγραφη συγκατάθεση του φέροντα. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φέρων είναι ενήλικος και στερείται δικαιοπρακτικής ικανότητας, τότε η συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δίνεται εγγράφως από τον δικαστικό συμπαραστάτη. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φέρων είναι ανήλικος, τότε απαιτείται η συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα του ανηλίκου».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Αρχή στις περιπτώσεις των ανηλίκων, επικαλούμενη το άρθρο 16 της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σημειώνοντας ότι τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν στην απόφαση για τη χρήση μιας τέτοιας υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην απόφαση, εφόσον, το επίπεδο ωριμότητας του παιδιού είναι επαρκώς υψηλό (άνω των 14 ετών) ενδείκνυται, πέραν της συγκατάθεσης των γονέων, να ληφθεί και να εκτιμηθεί η γνώμη του ανηλίκου, ως προς τη χρησιμοποίηση ή μη της συσκευής.

Ένας μέλος της Αρχής μειοψήφησε, καθώς, είχε την άποψη ότι η χρήση σε ανηλίκους τέτοιων συσκευών θα πρέπει να επιτραπεί μόνο για λόγους υγείας. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες, θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=156911&catid=3

Τα σχόλια που ακολουθούν είναι από το http://id-ont.blogspot.gr/2012/08/blog-post_13.html

Διαβάζαμε ότι κυκλοφορούν αυτά τα συστήματα, αλλά παράλληλα λέγαμε ότι αυτά γίνονται σε χώρες πολύ μακρινές από εμάς.

Δεν μπορεί να συμβούν σε εμάς. Εμείς είμαστε λαός με ιδιαίτερες ευαισθησίες όσον αφορά τις έννοιες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Να όμως που όλοι οι λαοί "σε ένα καζάνι βράζουν". Ξεκινάει στη χώρα μας με επίσημη άδεια από την "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" η χρήση συσκευών γεωεντοπισμού με μορφή κουτιού ή ρολογιού (αρχικά θα συμπληρώσουμε εμείς, γιατί η τεχνολογία έχει δημιουργήσει για αργότερα και τα εμφυτεύσιμα τσιπάκια...) και φυσικά σε εθελοντική βάση! (αρχικά θα προσθέσουμε και πάλι! Αργότερα με διάφορες αφορμές ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα γίνει υποχρεωτικό; ιδιαίτερα αφού εξοικειωθούν οι πολίτες με την ευρεία χρήση αυτών των συσκευών σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες θα κατασκευάζεται η ανάγκη χρήσης τους;)

Παράλληλα διαβάζουμε πως "οι εταιρείες, θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων." Βεβαίως! θα συμπληρώσουμε πάλι εμείς. Μιλάμε για αυτά τα τεχνικά μέσα και την ασφάλεια που έχουν και τα άλλα συστήματα ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και κρατών, τα οποία πιτσιρικάδες hackers τα σπάνε με άνεση...

Μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια ποιός από όλους μας δουλεύει; Γιατί ότι μας δουλεύουν είναι το μόνο σίγουρο...

Αναρτήθηκε από Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη



Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ



Διογένης (404-323 π. Χ.) Όποιον και να ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Αλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις».

Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι πραγματική διάλεξη πολιτικής κοινωνιολογίας. Ο Διογένης συμφωνεί με την Σωκρατική αντίληψη περί γνώσεως. Δηλαδή δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος επιτυχώς και επωφελώς με κάτι αν το αγνοεί. Νομίζεις λέει στον Μέγα Αλέξανδρο πως είναι ηνίοχος εκείνος που δεν μπορεί να κρατήσει τα ηνία; Ή εκείνος που δεν ξέρει να κυβερνήσει είναι κυβερνήτης; Ο Αλέξανδρος τότε, ανήσυχος μήπως θεωρηθεί ότι δεν γνωρίζει να βασιλεύει, ρωτά πολύ εύστοχα: Ποιος διδάσκει την βασιλική τέχνη που πρέπει να μεταβεί κανείς για να την μάθει; Στο ερώτημα ο Διογένης απαντά, πως η μόρφωση είναι δυο ειδών. Εκείνη που διαθέτει ο άνθρωπος από την φύση, την «θεία», και εκείνη που αποκτά από τους ανθρώπους την «ανθρώπινη». Δηλαδή η έμφυτη και η επίκτητη. Για να γίνει όμως κάποιος σωστά μορφωμένος, είναι απαραίτητο να προστεθεί η ανθρώπινη στην θεία. Δηλαδή ο κυβερνήτης ο βασιλεύς ο ιατρός πρέπει να έχει το ταλέντο, την έμφυτο κλίση να κυβερνήσει να βασιλεύει να ιατρεύει κλπ. Η άποψη αυτή του Διογένους επικρατεί σήμερα στην παιδαγωγική επιστήμη και αποτελεί την βάση του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο Διογένης βεβαιώνει τον Αλέξανδρο, ότι όποιος έχει την θεϊκή-έμφυτη μόρφωση, εύκολα αποκτά και την άλλη, την ανθρώπινη, αφού ακούσει λίγα και λίγες φορές. Απορίας άξιο είναι, γιατί περιορίζουν τον Διογένη στα αστεία και στα πειράγματα του και «αγνοούν» την προσφορά του στην επιστήμη της πολιτικής κοινωνιολογίας. Άλλωστε δεν είπε τυχαία στο τέλος την κουβέντα ο Αλέξανδρος, πως, «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος θα ήθελα να ήμουν Διογένης». Ολοκληρώνοντας τον διάλογο του ο Διογένης, με τον Μέγιστο της οικούμενης, λέει: «Ακόμη κι αν κατακτήσεις όλον τον κόσμο, ακόμη κι αν περάσεις τις ηράκλειες στήλες και κατακτήσεις την μεγάλη ήπειρο που βρίσκεται πέρα από τον μεγάλο ωκεανό που είναι μεγαλύτερη από την Ασία, δεν θα είσαι μεγάλος βασιλιάς, αν πρώτα δεν είσαι καλός άνθρωπος. «Μείζω της Ασίας ήπειρον, τον Ωκεανόν διανηξάμενος».

…Ποιος ειπαμε πως ανακαλυψε την αμερικη;;;;;;;;

http://enneaetifotos.blogspot.de/2010/05/blog-post_8831.html      

Στην Καισαριανή, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του "κέντρου επιχειρήσεων. Οι μηχανές εκτύπωσης των νέων ταυτοτήτων έχουν ήδη "μπεί μπροστά"


Νέες ταυτότητες... η μεγάλη ηλεκτρονική φυλάκιση ξεκινάει...


Παραθέτουμε χωρίς καμία αλλαγή το κείμενο που μας στείλατε και είχε αναρτηθεί στο διδίκτυο την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012. Προκαλέι πολλά και εύλογα ερωτήματα…

Σε λίγες ημέρες (αρχές του Σεπτέμβρη) το κατοχικό καθεστώς αυτής της άλλοτε Ορθόδοξης και δημοκρατικής χώρας, θα απαιτήσει απο τον κάθε ένα χωριστά να δώσει ενυπογράφως την συγκατάθεσή του στο ψηφιακό μαρκάρισμα μέσω της αποδοχής - παραλαβής της νέας ταυτότητας.
Πηγές των οποίων η αξιοπιστία αλλά και η γνώση των πραγμάτων είναι αδιαμφισβήτητη, μας ανέφεραν , ότι στην Καισαριανή ,εκεί δηλαδή που πρίν ένα χρόνο και εμείς καταγγέλλαμε ότι φυλάσσονται πάνω απο 9 εκατομμύρια τσιπαρισμένες κάρτες του πολίτη,υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα διασύνδεσης, ελέγχου,διαχείρισης και αποθήκευσης ΟΛΩΝ των βάσεων δεδομένων καθώς επίσης και κάθε off line ψηφιακού αρχείου που διατηρούν νομικά πρόσωπα δημοσίου αλλά και ιδιωτικού δικαίου.

Ολοκληρώθηκε δηλαδή τεχνικά αυτό το τμήμα που θα ασχολείται απο εδώ και πέρα με το ηλεκτρονικό φακέλωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, για χάρη του οποίου θα μας εκβιάσουν να πάρουμε τις νέες "έξυπνες" ταυτότητες.

Με απλά λόγια κάθε πληροφορία που αφορά τον Έλληνα πολίτη και που ήδη καταγράφουν σε βάσεις δεδομένων ή σε ψηφιακά αρχεία , εταιρείες, οργανισμοί, υπηρεσίες (φανερές και μυστικές) , ασφαλίστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιδιώτες κ.α , θα συλλέγεται ,θα επεξεργάζεται και θα αποθηκεύεται σε αυτό το κέντρο που θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα το "κέντρο επιχειρήσεων" της νέας "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".

Μιας "διακυβέρνησης" που κατά τις εντολές των ξένων εντολέων και τις ομολογίες των ντόπιων εντολοδόχων τους , θα είναι παγκόσμια και που όπως ισχυρίζονται θα φέρει επιτέλους μια "τάξη" στα ...πράγματα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι μας έδωσαν τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το κέντρο, μας είπαν χαρακτηριστικά, ότι είναι απίστευτο τι πληροφορίες έχουν ήδη συλλέξει για τον καθένα μας, τόσο απο τις μέχρι "χθές" ασύνδετες μεταξύ τους επίσημες και γνωστές βάσεις δεδομένων, όσο και απο εκείνες που διατηρούν φανερές και μυστικές υπηρεσίες , με πρόσχημα την "εθνική ασφάλεια' , την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κλπ.

Δεδομένου ότι το "τεκμήριο της αθωότητας" έχει ήδη καταργηθεί de facto αρχικά απο την συνθήκη του Σένγκεν , αλλά και απο μεταγενέστερες συνθήκες , νόμους , κανονισμούς και οδηγίες της Ε.Ε , ΟΛΟΙ θεωρούμεθα ύποπτοι ή δυνητικά ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και άρα υποκείμενα παρακολούθησης ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Τα προϊόντα αυτής της μαζικής -κατά την προσωπική μας εκτίμηση-παρακολούθησης είναι και αυτά αποθηκευμένα (και θα αποθηκεύονται εσαεί) σε αυτό το κέντρο μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλες πληροφορίες που αφορούν την δημόσια και ιδιωτική μας ζωή για να "επεξεργαστούν" ...κατάλληλα και να διοχετευθούν "εκεί που πρέπει και όταν πρέπει".

Υπάρχει λοιπόν ήδη ο "Μεγάλος Αδελφός" και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψουμε την συγκατάθεσή μας κατά την παραλαβή της νέας ταυτότητας, η οποία θα είναι και το επίσημο "ψηφιακό μαρκάρισμα" σε αυτήν την ανοικτού τύπου ηλεκτρονική φυλακή.

Μέχρι στιγμής δεχτήκαμε σχεδόν αδιαμαρτύρητα τις εξοντωτικές "τιμωρίες" που μας επέβαλλαν με κυνισμό και ανυπέρβλητη χυδαιότητα και θράσος οι πραγματικοί υπαίτιοι της παρούσας "κρίσης".

Δεχτήκαμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία , πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας χωρίς να"πέσει ντουφεκιά".

Δεχτήκαμε να μας λένε κατάμουτρα ότι "μαζί τα φάγαμε". Δεχτήκαμε να μας αποκαλούν οι κοπρίτες κοπρίτες , οι τεμπέληδες τεμπέληδες και οι απατεώνες απατεώνες.

Θα δεχτούμε να δώσουμε και το τελευταίο "φλουρί" που μας απόμεινε και που δεν είναι άλλο απο το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας;

Θα δεχτούμε να γίνουμε οι "μαρκαρισμένοι" κατάδικοι μιας ηλεκτρονικής φυλακής που θα έχουν πάνω κάτω τα ίδια περίπου "δικαιώματα" με εκείνους που "φιλοξενεί" στα Διάφορα Γκουαντανάμο η Νέα Τάξη Πραγμάτων;

πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4999.html

Αναρτήθηκε από Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη στις 4



Ο Γιατρός της ψυχής


Κάποτε, όσοι σπούδαζαν ψυχολόγοι, μαστίζονταν από ανεργία. Σήμερα είναι όλοι πλούσιοι. Οι δουλειές πηγαίνουν απ’ το καλό στο καλύτερο. Δεν προλαβαίνουν ούτε για φαγητό να πάνε! Τόσο πολλή δουλειά έχουν. Όχι μόνο στην Αθήνα, μα και στην επαρχία. Ψυχολόγοι και ψυχίατροι στο φουλ από δουλειά. Έτσι μου ομολογούν οι ίδιοι μέσα στο ταξί. Ο κόσμος, μου λένε, έχει πολλά προβλήματα, πολύ άγχος και πολλή ανασφάλεια.

-Και σαν σωτήρες που είστε εσείς, λέω κι εγώ με τη σειρά μου, τους λύνετε τα προβλήματα. Έτσι δεν είναι;

Ένα πρωινό, από το λιμάνι του Πειραιά επιβιβάζω μια ψυχολόγο. Η ψυχολόγος αυτή εργάζεται στην επαρχία. Διάλογος με την ψυχολόγο:

-Εκεί που είστε, δεν θα έχετε πολλή δουλειά, ε;

-Αν έχω; Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα!

-Δεν είναι δυνατόν! Αν στην επαρχία δεν προλαβαίνετε να πάρετε ανάσα, τότε εδώ στην Αθήνα οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι δεν θα έχουν χρόνο ούτε να κοιμηθούν. Γελάει.

-Ε, ναι! Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

-Δηλαδή, όλοι οι Έλληνες έχουμε ψυχολογικά προβλήματα;

-Ναι, οι περισσότεροι έχουμε πολλά προβλήματα. Με αποτέλεσμα να παρουσιάζουμε άγχος, νεύρα, μελαγχολίες, ανασφάλεια για το αύριο.

-Και εσείς σαν παντογνώστες τους τα λύνετε;

-Πιστεύω πως ναι.

-Α, μάλιστα! Είπα κι εγώ- τι έγινε κι ο κόσμος λογικεύτηκε και ηρέμησε! Να η εξήγηση. Τους κάνατε όλους καλά! Συγχαρητήρια, είστε όλοι οι ψυχολόγοι αξιόλογοι, είστε όλοι άνθρωποι του Θεού!

-Γιατί; Μόνο οι άνθρωποι του Θεού κάνουν θαύματα; Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε! Δεν ξέρω αν η κυρία κατάλαβε την ειρωνεία μου. Εγώ συνεχίζω:

-Γλυκιά μου, θαύματα εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε, θαύματα κάνουν οι άνθρωποι, που έχουν πιστέψει με όλη την καρδιά τους στον Θεό και έχουν αφεθεί σ’ Εκείνον, τον ένα και μοναδικό γιατρό της ψυχής και του σώματος. Τον Τριαδικό Θεό μας. Γιατί, καλή μου, μόνο ο Θεός μπορεί να μας βγάλει από το άγχος, από την ανασφάλεια του αύριο, από τη μοναξιά της ψυχής μας. Γιατί μόνο Εκείνος γνωρίζει την ψυχή μας, κανένας άλλος. Όσα βιβλία κι αν διαβάσετε, την ψυχή μας δεν μπορείτε να τη γνωρίσετε! Μόνο ο Θεός τη γνωρίζει, γι’ αυτό και μόνο εκείνος μπορεί να τη γιατρέψει.
-Εγώ δεν πιστεύω στον Θεό. Εγώ πιστεύω στην επιστήμη!

Αυτά τα λόγια τα είπε με τέτοιο τρόπο, σαν να μην δεχόταν αντίρρηση. Την κοίταξα από τον καθρέφτη. Τα μάτια της ήταν θλιμμένα. Κάποιο πρόβλημα φαινόταν πως τη βασάνιζε και πολύ μάλιστα. Για να είμαι ειλικρινής, τη λυπήθηκα. Ήθελα πολύ να τη βοηθήσω, όμως μου έβγαλε πολύ εγωισμό και κακία μαζί, που με πάγωσε! Έβαλα μπρος το κομπιούτερ του μυαλού μου να σκεφθεί πώς θα μπορούσα να τη βοηθήσω και να της αποδείξω την ύπαρξη του Θεού, χωρίς όμως να την εκνευρίσω. Πολύ δύσκολη περίπτωση! Εδώ ζήτησα τη βοήθεια του γλυκού μου Ιησού και του Γέροντα Πορφυρίου.

Να λοιπόν τι σοφίστηκα. Της είπα:

-Γλυκιά μου, αν ερχόταν ένας άνθρωπος και σου έλεγε: Είμαι ετοιμοθάνατος και θέλω από εσένα μια χάρη, θα του την έκανες;

-Θα του την έκανα.

-Σ’ ευχαριστώ πολύ, χαρά μου! Έχεις μεγάλη καρδιά!

Ωστόσο έχουμε φτάσει έξω από μια Εκκλησία. Σταμάτησα δεξιά και γύρισα πίσω προς την κοπέλα. Της λέω με πολύ θλιμμένο ύφος:

-Καλή μου, είμαι πολύ άρρωστη, αυτό είναι το τελευταίο μου καλοκαίρι. Θα σε παρακαλούσα πάρα πολύ να έκανες κάτι για μένα.

-Πέστε μου, τι θέλετε να κάνω και, αν μπορώ, θα το κάνω.

-Καρδούλα μου! Επειδή εγώ πιστεύω στον Θεό, θα ήθελα να μπούμε μέσα στην Εκκλησία και να παρακαλέσετε την Παναγία να με κάνει καλά. Σας παρακαλώ, μη μου το αρνηθείτε! Σας παρακαλώ!

Την κοιτούσα μεσ’ στα μάτια και ήμουν τόσο πειστική, που η κοπέλα λύγισε.

-Εντάξει! Πάμε.

Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, που με τη βοήθεια του Θεού, την κατάφερα και μπήκαμε στην Εκκλησία. Η κοπέλα στάθηκε στην εικόνα της Παναγίας, μπροστά στο ιερό. Εγώ στάθηκα πιο μακριά. Ξαφνικά ακούω δυνατό το κλάμα της. Έκλαιγε και προσευχόταν επί δεκαπέντε λεπτά. Το κλάμα της μου σπάραξε την καρδιά και έκλαιγα κι εγώ μαζί της. Φαίνεται πως η Παναγία άκουσε την προσευχή της. Και γιατί το λέω αυτό; Όταν ήρθε κοντά μου, μου λέει με κατεβασμένο το κεφάλι:

-Σας ευχαριστώ πολύ!

Όταν μπήκαμε στο ταξί, μου είπε και κάτι άλλο:

-Γιατί μου είπατε ότι είστε άρρωστη;

Εδώ κατάπια τη γλώσσα μου.

-Πώς καταλάβατε ότι δεν είμαι;

-Το κατάλαβα, γιατί όση ώρα μιλούσα στην Παναγία, της έλεγα μόνο δικά μου προβλήματα. Δεν μου βγήκε να πω τίποτε για σας.

-Συγχωρέστε με! Το έκανα για το καλό σας!

-Σας συγχωρώ, γιατί όντως μου κάνατε καλό. Έχετε απόλυτο δίκιο! Μόνο ο Θεός είναι ο γιατρός της ψυχής. Τώρα το κατάλαβα!

Από το βιβλίο: «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης», της μοναχής Πορφυρίας.

ΑΘΗΝΑ 2010

Κεντρική διάθεση Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος

http://namawvc.blogspot.

http://leimwnas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_20.html

http://vatopaidi.wordpress.com/2012/08/28/

 

Το παλεύουν αλλά η σφαλιάρα είναι καθ' οδόν

«... τα δάχτυλα πάνω στην κάρτα (στην εικόνα του άρθρου) σχηματίζουν το 666. Ή έχω πολλή φαντασία;» είπε κάποια κοπέλα σε ένα φόρουμ. Στο ανθρωπάκι της αφίσας λείπει το ένα δάχτυλο ενώ τα νύχια των τριών υπολοίπων (κόκκινη έλλειψη) σχηματίζουν όντως το 666. Επίσης, αχνά σε δεύτερο επίπεδο (κίτρινη έλλειψη), στο φόντο, πίσω από τα πάνω γράμματα, στο φόντο διαφαίνεται καθαρά επίσης το 666.

Είναι γνωστό πως πέρα από την φαντασία και την θρησκοληψία αρκετών χριστιανών, όσοι δουλεύουν για την προώθηση της παγκόσμιας δικτατορίας θέλουν να εμφανίζεται πάντα σε ό,τι κάνουν το 666 ως σφραγίδα επιχκυριαρχίας.

Τα έχει πει αναλυτικά ο γερό-Παΐσιος στον Β' Τόμο των Λόγων του, την «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ» όπως επίσης και την σφαλιάρα που θα φάει όλο αυτό το σύστημα και οι υπηρέτες του.

Σχετικό :

ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ

ΗΡΩΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 14ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ 81ΧΡΟΝΗ..
by valentina strataki on 2 Αυγούστου 2012

Ήρωα αποκάλεσε η Αστυνομία του Γκλεν Ροκ, της Νέας Ιερσέης, τον 14χρονο ομογενή Λουκά Κυριαζή, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Μαρκ Μάιφσουντ, έσωσαν από βέβαιο θάνατο την 81χρονη Elizabeth DeFusco.

Οι δύο φίλοι είχαν βγει το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου για να πάνε στο σπίτι ενός κοινού φίλου τους στο Γκλεν Ροκ, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ ο «Εθνικός Κήρυκας». Όταν αντίκρισαν μπροστά τους ένα αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στη μέση ενός δρόμου, που είχε μετατραπεί σε λίμνη από τη μεγάλη νεροποντή που είχε πλήξει την περιοχή νωρίτερα, οι δύο έφηβοι, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπευσαν να απεγκλωβίσουν την γηραιά κυρία που ήταν μέσα.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός Ντιν Άκερμαν, ήταν αδύνατον η γυναίκα να βγει μόνη της από το αυτοκίνητο, λόγω της μεγάλης πίεσης του νερού. Ο ίδιος εξήρε τον ηρωισμό των παιδιών, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «οι δύο έφηβοι είναι άξιοι θαυμασμού και συγχαρητηρίων, αφού με την πράξη τους έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νεαρός Λουκάς Κυριαζής αρκέστηκε να πει σεμνά, ότι μαζί με τον φίλο του κάνανε αυτό που θα έκανε κάθε άλλος συμπολίτης τους, που «θα έβλεπε μια ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, με το νερό να έχει φτάσει μέχρι τον λαιμό της».

Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στους γονείς και στους παππούδες του Λουκά.

«Ο Λουκάς είναι εξαίρετο παιδί, μεγαλωμένο με τις αξίες και τις αρετές της φυλής μας και ήταν λογικό και επόμενο να μην υπολογίσει την ζωή του για να σώσει τη ζωή ενός άλλου συνανθρώπου του», τόνισε ο παππούς του, Αντώνιος Κυριαζής, ο οποίος είδε με μεγάλη υπερηφάνεια τον εγγονό του στις ειδήσεις.

Ο Αντώνιος Κυριαζής γεννήθηκε το 1935 στο Κεραμίδι Πηλίου και στις 14 Απριλίου 1973 μετέβη στη Νέα Υόρκη μαζί με την σύζυγό του Μερσίνη και τα δύο τους παιδιά, τον Θεμιστοκλή και τον Αλέξανδρο.

Ο νεαρός Λουκάς γεννήθηκε στο Κουίνς και έμαθε την ελληνική γλώσσα στο σχολείο του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Στο Τέναφλαϊ της Νέας Ιερσέης, όπου ο πατέρας του, Αλέξανδρος Κυριαζής, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, αποφάσισε να εγκατασταθούν.

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία ο 14χρονος Λουκάς Κυριαζής (δεξιά) και ο Μάρκ Μάιφσουντ. newsit.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)



Θα είναι το "χάραγμα"...


Είπε ο Γέροντας Παΐσιος:

-Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος με το θεόπνευστο βιβλίο της Αποκαλύψεως μας προλέγει λεπτομερώς τι και πως και πότε θα συμβούν όλα τα γεγονότα. Ακόμη μας αποκαλύπτει ότι το οικονομικό σύστημα που θα επιβάλλεται τότε στους ανθρώπους θα στηρίζεται στο "χάραγμα". Ο Άγιος κυριολεκτεί με μεγάλη σαφήνεια:

Η λέξη χάραγμα προέρχεται από το ρήμα "χαράσσω", που σημαίνει κάνω ίσιες γραμμές (χαρακιές). Και μάλιστα έχει διπλή έννοια, γιατί χάραγμα σημαίνει ότι γράφω κάποια ευθεία βαθιά, δεν είναι δηλαδή κάτι επιφανειακό. Και τώρα βλέπουμε ότι το παγκόσμιο εμπόριο σε συνεργασία με την παγκόσμια οικονομία προβάλλουν το χάραγμα, πρώτα σε όλα τα προϊόντα και υλικά αγαθά και σιγά - σιγά θα το επιβάλλουν στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων. Μάλιστα, σε πολλά μέρη του κόσμου, που δεν υπήρξε αντίδραση, έχουν ήδη προβάλει το ανεξίτηλο χάραγμα με ακτίνες λέιζερ στο μέτωπο ή στο χέρι, γιατί έτσι θα μπορεί να γίνει ο έλεγχος που γράφει η Αποκάλυψη: "ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα..." (Αποκάλ. κεφ. ΙΓ' στιχ.17).
yiorgosthalassis.blogspot.com


Σκεύος Εκλογής σελ. 226


Με υπομονή έρχεται η δικαίωση

Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ’ ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημος. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία, εργαζόμενος μόνο με τα χέρια του, κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών. Πράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα.

Όμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός έκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη. Ο ναυαγός, που πρώτα δόξαζε το Θεό για τη σωτηρία του, τώρα αναλύθηκε σε δάκρυα.

«Γιατί Θεέ μου», άρχισε να λέει και να παραπονιέται για την καταστροφή. Κι ενώ η απελπισία πλημμύριζε την καρδιά του άκουσε από το πέλαγος το σφύριγμα ενός μεγάλου πλοίου. Σε λίγο μια βάρκα ήταν στην παραλία.

«Πώς με βρήκατε σε τούτη την ερημιά;» τους ρώτησε.

«Είδαμε, του είπαν, το σινιάλο του καπνού απ’ την φωτιά που άναψες»! Όταν βλέπεις τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τα έργα σου κάποιες φορές να γίνονται στάχτη κι αποκαΐδια, μην απελπίζεσαι. Περίμενε και θα προβάλει ανέλπιστα το υπερωκεάνιο του Θεού.

Γιατί στ’ αλήθεια: «Τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεὸν πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν» (Ρωμ. 8, 28). Και μην πεις στο τέλος ότι ήταν τυχαίο!

http://vatopaidi.wordpress.com/2012/08/27/

Αναρτήθηκε από yiorgos.thalassis@gmail.com στις 3:29 μ.μ.

http://www.proskynitis.blogspot.gr/


Ο μοναχός Μωυσής απο τη μονή του π.Σεραφείμ Ρόουζ-Πλάτινα/Η.Π.Α.


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ PLATINA,CALIFORNIA-U.S.A./ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009

Δάσος παγωμένο, εκκλησία μικρή,μοναχοί λίγοι-όλοι νεαροί αμερικάνοι,χαμογελαστοί.Ο τάφος του π.Σεραφείμ Ρόουζ λίγο πιο πέρα,στο πίσω μέρος της εκκλησίας.Η νύχτα τον Φεβρουάριο ερχεται γρήγορα

Μαθαίνουμε ότι για τις γυναίκες υπάρχει μόνο ένα κελάκι με δυο κρεβάτια.Για τους άνδρες επίσης ένα κελί αλλά με πιο πολλά κρεβάτια..Εμφανίζεται ο π.Μωυσής,ένας μαύρος…πολύ μαύρος.Μες τη νύχτα φαίνονται μόνο τα δόντια του,όταν φιλόξενα μας χαμογελά.Είναι ψηλός,κάπου δυο μέτρα!.Αυτός μας οδηγεί στο κελί όπου ήδη έχει ανάψει φωτιά…

Τότε ξαφνικά το συνδέω με την εικόνα του Αγ.Μωυσή του Αιθίοπα που είδα στην εκκλησία του Αγ.Γερμανού στην Πλάτινα.Είναι σαν μια ζωντανή απάντηση στην έκπληξή μου που είδα αυτήν την εικόνα μεταξύ δεκάδων εικόνων Ρώσων αγίων,σ’ένα απομακρυσμένο σημείο της Αμερικής:ο νεαρός ‘’έγχρωμος’’ ορθόδοξος Αμερικανός μοναχός δεν έλαβε τυχαία αυτό το όνομα στη μοναχική κουρά του!
Ι.Μ.Πλάτινα

Την επομένη όταν πήραμε πρωινό, βλέπουμε ότι η υπακοή του Μωυσή είναι στην τράπεζα:μαγείρεψε,σερβιρε στα γρήγορα,διάβασε από κάποιο βιβλίο όταν όλοι τρώγαμε.Την με πολύ αγάπη φιλοξενία,με απλές,μη εξεζητημένες κινήσεις,και την μεταδιδόμενη από καρδιά σε καρδιά χαρά,τα έχει εκ περισσού ο νεαρός ορθόδοξος Αμερικανός-όπως τα είχε κάποτε ο Αγ.Μωυσής ο Αιθίοπας.

Εάν στην Αμερική του 21ου αιώνα,όπου το 1% του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι,μπορεί κάποιος να έχει ως παράδειγμα την άσκηση του Αγ.Μωυσή του Αιθίοπα,όπου έζησε τον 4ο αιώνα στην έρημο της Αιγύπτου,τότε δεν έχουν χαθεί όλα

Μαρία Κιρκουλέσκου

περιοδικό «Lumea Credintei

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: